"Nespresso kapsule i aparati. Lična dostava za Beo ...
Iznajmljujem jednosoban stan u sklopu kuće. (drugi ...
Zona Svetlosti – Www.Zonasvetlosti.Com Posetite S ...
Apartmani u ljepom ribarskom mjestu
Vikendica u Bušću
Sponzorirane veze
 
Sponzorirane veze
 
Sponzorirane veze
 

Tresač plodova Cifarelli SC 605

Dodaj u omiljene oglase
Cijena: 1750,00 EUR
Dodano 28.07.2016. 10:51:24
Kreirao Poljomarket (9)

Opis

Tresač plodova, odličan i efikasan metod za olakšavanje berbe višanja, šljiva, maslina i sličnih plodova. Berba voća u pravom trenutku zrelosti, može se ubrati i do 2000 kg dnevno, sa padom od 90-95% voća.
Frekvencija i drška dizajnirani su tako da ne oštećuju biljku i njene pupoljke. Antivibracioni sistem na dršci, oslobađaju korisnika od vibracija i olakšavaju rad korisniku, koji će ceniti efikasnost, dugotrajnost i pouzdanost ovog inzvarednog tresača šljiva, višanja, maslina i sličnih plodova.
BERBA višanja oduvek je podrazumevala stotine vrednih ruku, mnogo merdevina, dovikivanje berača, odeću umrljanu crvenom bojom i pune gajbice slasnih plodova. Sada branje izgleda sasvim drugačije. Stabla u ovom voćnjaku obrana su mašinski. Umesto ruku, višnje su obrale – vibracije. Samo gajbice pune kao krv crvenih plodova ukazuju na to da je počeo najvažniji i najslađi posao – berba.

 

Danas je to izgledalo sasvim drugačije. Jedna mašina i desetak radnika koji su za efektivno 8 i po sati ubrali kg. višanja. Da napomenemo da je ovo prvi dan berbe i da ekipa nije uhodana.

Gusta sadnja ne omogućava ulazak velikih mašina za branje a teleskopska šipka koja se izvlači do 3,8 metara lagano hvata svaku granu. Pritiskom na dugme aktivira se tresač koji kratko strese gotovo sve višnje na njoj.
Mašina se isplati za manje od tri dana
Kalkulacija je sledeća:
– radnici su plaćeni din
– ubrano je kg.
Ako podelimo dinara sa kg, dolazimo do cene da nas je kilogram branja koštao dinara. Ako znamo da cena branja po kilogramu košta 15 – 18 dinara nije teško izračunati zaradu. Ako je današnja razlika u ceni 650 evra onda će se ovaj tresač isplatiti za manje od tri dana. Jedno stablo „oslobođeno je“ svih plodova za manje od tri minuta.
Mogućnost uštede i ubrzavanja posla, prepoznali su mnogi, tako da je, od početka godine, kupce našlo već desetak ovakvih mašina, po ceni od 1750 evra za komad a neki su i iznajmljivali tresače svojim komšijama za solidnu zaradu.
Kontakt 064 005 0133

vise na: http://www.poljomarket.rs/proizvod/787-vibracioni-tresac-plodova-cifarelli-sc-605

Država

Srbija
Vidikovacki Venac, 11000

Pojedinosti oglasa

ID oglasa: 1008
Prikazano: 329
Ističe: 11.09.2025. 10:51:00

Komentari

Scroll to top